středa 15. listopadu 2017

Houskový knedlík... domácí

Vidím, že vás recepty baví a mám z toho velkou radost...proto přidávám další...zase jednoduchý...u nás oblíbený...

Když vás přepadne chuť třeba na nějakou omáčku...je k ní nejlepší....

DOMÁCÍ HOUSKOVÝ KNEDLÍK

Na dva knedlíky budete potřebovat:
Půl kg polohrubé mouky
1 vajíčko
1 kostičku droždí
Půl lžičky soli
250 ml vlažného mléka
2 rohlíky nebo housky

Rozdrobte droždí do vlažného mléka, přidejte špetku cukru a poprašte moukou. Nechte na teplém místě vzejít... Trvá to asi 20 minut.
Mezitím rozkrájejte rohlíky (nejlepší jsou jeden den staré) na menší kostičky.
Do mísy vysypte mouku, přidejte vejce, sůl a rohlíky. Nezapomeňte tam přidat taky kvásek a pořádně zpracuje... klidně i v robotu. Hotové těsto je, když se přestane lepit na vařečku.
Přikryjte mísu utěrkou a nechte na teplém místě těsto vyskytnout.
Z vykynutého těsta vytvarujte rukama (namočenýma ve studené vodě, ať se vám těsto nelepí) dva knedlíky. Měly by být stejně velké, ale když bude jeden trošku větší, nic se neděje :-)
Nechte je ještě odpočívat a přiveďte v hrnci vodu k varu. Jakmile voda začne bublat, dejte knedlíky vařit. Já používám největší hrnec, přeci jen ve vodě pořádně nabydou...
Zmírněte var a vařte je 20 minut. Po deseti minutách knedlíky otočte.
Po uvaření vyndejte a propíchejte špejlí...
No a je hotovo.....
Dobrou chuť :-)












1 komentář:

  1. dělám přesně tento, jen to nandám do pekárny, po vykynutí do toho přidám 2 rohlíky na kostičky a šup vařit. Jiné houskové už nedělám a každému chutnají

    OdpovědětVymazat