PERNÍČKY
Jsou naše nejoblíbenější cukroví, nejen vánoční...
Peču podle tohoto receptu.... A vždy dvojitou dávku.. většinou několikrát 😉
Na těsto:
140 g práškového cukru
2+1 vejce (na potření)
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
400g hladké mouky
V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku se sodou.
Vypracujeme těsto, které na válu ještě prohněteme. Vyválíme z něho placku a vykrajujeme silnější tvary, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů do zlatova.
Na polevu:
1 bílek
150 g moučkového cukru
Přisátý cukr třeně s bílkem v míse, dokud nevznikne hladká bílá poleva
Tipy léty osvědčené:
Do těsta nedávejte více medu než je uvedeno, jinak perníčky ztvrdnou.
Pokud se těsto lepí, poprašte ho moukou a prohněťte.
Pokud se těsto rozpadá, přidejte lžíci vody nebo mléka.
Do polevy můžete přidat lžičku citronové šťávy.




Žádné komentáře:
Okomentovat